Bloemist Haarlem

Wat doet je bloemist?

De bloemist maakt en verkoopt bloemstukken, boeketten, planten en bijbehorende accessoires zoals vazen in zijn winkel. Bij B&A in Haarlem is het niet anders. De bloemstukken worden ontworpen in een afzonderlijke ruimte. Ze worden samengesteld met allerlei soorten bloemen, planten en takken met een verscheidenheid aan kleuren, vormen en geuren.

De andere kant van de medaille

Je bloemist moet elke dag vroeg uit de veren en hij moet meer of minder uren werken, afhankelijk van de periode van het jaar. Maar bloemist zijn is niet alleen een beroep, bij B&A is het een passie. Een verjaardag, je liefde verklaren, Pasen vieren, een begrafenis bijwonen…je bloemist stel zijn technische en artistieke vaardigheden ten dienste van zijn klanten. Hij wil je begeleiden bij het kiezen van de juiste bloemstukken en kleuren tijdens alle belangrijke momenten van je leven.

De bloemist moet zelf goede leveranciers kiezen

Je bloemist heeft dagelijks verse tulpen tijdens het seizoen. Ook andere bloemen en planten worden tijdig aangevuld. Hij koopt ze aan bij groothandels of gespecialiseerde marken. Zijn keuze wordt deels bepaald door verschillende datums op de kalender: 1 mei, Moederdag, 1 mei, Moederdag, Allerheiligen, Kerstmis… die zijn activiteit stipt weergeven. Ook zijn er altijd verse seizoensbloemen te verkrijgen. Hij slaat zijn aangekochte bloemen op in de beste omstandigheden. Voordat ze worden gepresenteerd aan de klanten worden beschadigde stengels of bladeren afgeknipt, ze krijgen op tijd water, worden verpot indien nodig, er zit geen ongedierte op te planten enz. …

Vereiste vaardigheden van je bloemist

Je bloemist van B&A in Haarlem heeft een gedegen kennis van de bloemen en planten die hij verkoopt. Hij heeft zich voldoende geschoold om voor elk ras het juiste advies te kunnen geven over de bewaartijd, de verzorging, het water geven, de ongediertebestrijding, de plaats in het huis waar ze het best gedijen. Andere kwaliteiten zoals creativiteit, artistieke zin, het vermogen om actuele trends om te gaan en zelf originele composities te ontwerpen, maken het verschil bij B&A in Haarlem. Van een boeket dat aangeboden wordt bij een romantisch rendez-vous tot een tafelversiering of een rouwkrans, bij B&A weten ze raad om de juiste keuze te maken. Je kunt ook online bestellen bij je bloemist. Ze hebben een kleurrijke Facebookpagina waar je de nieuwste creaties kan zien, je kunt er zien welke bloemen nieuw zijn en enkele video’s tonen je de mooiste creaties uit het verleden.

Verkopen en ook adviseren

In het bijzijn van een klant wordt de bloemist een verkoper en een adviseur. Afhankelijk van de bestelling kan hij voorstellen de ene plant te kopen in plaats van de andere, en aanwijzingen geven om de plant zo lang mogelijk gezond te houden. Ga eens langs bij B&A in Haarlem en ontmoet er een ervaren bloemist. Je kan ook de Facebookpagina bekijken en daar je keuze maken om online of telefonisch te bestellen.

Neem contact met ons op